Deals

Wordt de wegenkaart nog wel gebruikt?

Hoewel de wegenkaart zo langzamerhand vervangen is geraakt door digitale navigatiemiddelen, kan het in sommige gevallen toch handig zijn om er een in je bezit te hebben. Denk zo eens aan de momenten dat je Tomtom je in de steek liet, je bereik in een bosrijk gebied wegviel of je gewoonweg te weinig overzicht had op het kleine scherm. Dan komt een kaart goed van pas om je verder te helpen.

Ouderwets navigeren op de kaart 02-03 Ben jij echt iemand die houdt van wandelen door de bossen en het verkennen van nieuwe gebieden? Dan heb je vast wel eens gemerkt dat op veel plaatsen de internetverbinding voor een GPS verre van i[...]
1dagactie

Waar haal ik een wegenkaart

Wegenkaarten zijn tegenwoordig veelal gratis online te vinden. Toch worden deze ook nog steeds uitgegeven in boekhandels èn kun je ze zelfs online bestellen bij het Kadaster of boekwinkels. Denk er wel aan dat de wegen erg vaak veranderen en er daarom vaak nieuwe oplages verschijnen. Het is dus verstandig om je wegenkaart regelmatig te vervangen.

Op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat in het buitenland is een wegenkaart vaak een fijn hulpmiddel om mee op pad te hebben. Het biedt namelijk meer overzicht van waar je heen wil en draagt bij aan een beleving. Ook weet je nooit hoe goed de ontvangst is op onbekende plekken. Met een kaart voorkom je dat je strand zonder bereik.

In de bossen

Dit is veelal hetzelfde probleem als op vakantie, ook in Nederland zijn er gebieden zonder bereik. Let er dus op dat je nooit zonder extra hulpmiddelen onbekende bossen gaat verkennen.

De totale beleving

Al met al krijg je van zo’n wegenkaart veel meer het gevoel dat je op pad gaat. Je koopt een kaart, stippelt je route uit, kruist aan bij welke bezienswaardigheden je wil stoppen, en dat allemaal nog vóór je bent vertrokken. Dit is natuurlijk voornamelijk in het geval van een vakantie of een uitje. Is je gebruik van de kaart minder gepland, valt het hele ‘belevingsgevoel’ vast weg!

Toch nog wel handig hè, zo'n ouderwetse wegenkaart. Nu de volgende keer je grootvader niet meer zo gek aankijken wanneer hij er een uit zijn zak tovert.

De nieuwste artikelen