Deals

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland, Amsterdam. In het centrum van de stad mondt de rivier de Amstel uit in de grachten. Om de grachten staat Amsterdam bekend. De stad trekt veel toeristen, uit zowel Nederland zelf als uit het buitenland. Er valt dan ook van alles te doen en te beleven.

Pleinen

In Amsterdam liggen 7 bekende pleinen die je gezien moet hebben als je de stad bezoekt. Als je pleinen in de volgende volgorde bezoekt heb je ook nog eens een erg leuke wandelroute te pakken.

  • Museumplein: Op het grote grasveld zijn vaker festivals, evenementen of protesten. Bij het grasveld liggen de bekende musea: Het Rijksmuseum, het Stedelijke Museum en het van Gogh Museum.
  • Leidseplein: Op dit plein zijn veel barretjes, restaurants, clubs en theaters te vinden.
  • Muntplein: Hier kun je de grote Munttoren bezichtigen die vroeger deel uit maakte van de stadspoort.
  • Rembrandtplein: Bekend vanwege het grote standbeeld van Rembrandt en het nachtleven.
  • Waterlooplein: Van maandag tot en met zaterdag kun je spulletjes (en rommel) bewonderen op de vlooienmarkt.
  • Nieuwmarkt: Hier kun je kaas en groenten kraampjes vinden en vele terrasjes.
  • De Dam: Wellicht het bekendste plein van ze allemaal. Er zijn vaak straatartiesten op het plein die erg vermakelijk zijn om naar te kijken. Rondom het plein vind je het bekende Madame Tussauds, de Nieuwe Kerk en Het Koninklijke Paleis Amsterdam.

Anne Frank Huis

Het is een aanrader het Anne Frank Huis te bezoeken als je in Amsterdam bent. In het beruchte achterhuis kun je zien hoe Anne Frank met haar familie geleefd heeft. Tijdens je bezoek aan het museum beleef je het verhaal door middel van citaten, foto’s, filmpjes en originele voorwerpen. Het bezoek is zeer educatief en geeft je een kijk op het leven dat veel mensen toen der tijd moesten verduren. Na afloop van het bezoek kun je ervoor kiezen om gerelateerde spullen te kopen, zoals het dagboek van Anne Frank.

Je moet wel een ticket kopen om naar binnen te mogen, maar deze zijn niet heel duur. Het is slim om al vroeg aanwezig te zijn, omdat het er altijd erg druk is en je anders in een (lange) rij moet staan.

Maak ook zeker even een foto bij het motto van de stad “I amsterdam”.

1dagactie
De nieuwste artikelen