Deals

Routeplanners

De tijd van papieren kaarten is gelukkig voorbij en ingeruild voor online routeplanners en navigatiesystemen. Er zijn tegenwoordig zoveel online routeplanners dat het niet meer overzichtelijk is. Landkaartenindex geeft je een overzicht van de fijnste routeplanners.

1dagactie

Welke routeplanners zijn er?

Welke routeplanner het fijnst voor je is hangt af van wat je wensen zijn. Vind je de snelste route het fijnst of wil je liever de toeristische route nemen? Wat je wensen ook zijn er zit altijd wel een routeplanner voor jou tussen.

Google Maps

Google Maps is gelijk een van de bekendste en meeste gebruikte routeplanners. De app is gratis en werkt erg gemakkelijk. Je kunt zelf de weg selecteren die jij het fijnst vindt. Ook kun je aangeven of je met de voet, fiets, bus, metro of trein bent. Mocht je een afslag hebben gemist zorgt Google Maps dat je weer op terug op de route terecht komt of kijkt hij voor een beter alternatief.

ANWB

Met de routeplanner van ANWB plan je je route gemakkelijk van A naar B. Je kunt aangeven of je met de auto, fiets of openbaarvervoer bent. De ANWB routeplanner geeft je niet alleen het tijdstip van aankomst aan maar ook bijvoorbeeld de prijzen van de benzine van tankstations die op de route liggen.

TomTom

TomTom is eigenlijk alleen gericht op motorvoertuigen en dan met name auto’s. Routes voor de fiets en openbaar ga je hier niet op vinden. Deze routeplanner heeft minder opties als de vorige twee routeplanners maar is daarentegen wel erg fijn voor als je een roadtrip wilt maken. Je kunt ook aangeven wat voor soort route je wil.

ViaMichelin

ViaMichelin is de meest volledige routeplanner. Je kunt hier gemakkelijk je voorkeuren aangeven en krijgt er meteen een fijn overzicht van. Ook krijg je een overzicht te zien van tol- en vignet tarieven. Verder geeft deze routeplanner een goede inschatting van de reistijd en geeft het informatie over de snelheidscontroles, gevaren en snelheidsbeperkingen. Ook geeft ViaMichelin aan waar er op de route rustplekken, parkeerplaatsen, tankstations, restaurants en hotel zijn.

De nieuwste artikelen