Deals

Kinderdijk

Kinderdijk ligt in Zuid-Holland en staat voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. Deze molens zijn een bezoekje waard, het zijn namelijk een van de enige molens in Nederland die nog werken.

Bezienswaardigheden

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal
Je moet zeker een bezoek brengen aan bezoekerscentrum Wisboomgemaal als je meer over de geschiedenis van Kinderdijk te weten wilt komen. Het bezoekerscentrum ligt aan de Overwaard, dit is een van de vier delen in Kinderdijk. Tevens kun je hier de oude waterpompen bekijken en zien hoe ze werken.

Molens

Kinderdijk kent vier polders waarin de molens zich bevinden, namelijk:
    • De Overwaard
    • De Nederwaard
    • Blokweer polder
    • Lekkerland polder

Deze polders liggen erg dicht bij elkaar en zijn makkelijk af te leggen met de voet. De poldermolen van Blokweer is verbouwd tot een museum. In deze molen kun je tegenwoordig zien hoe de molenaar, zijn vrouw en dertien kinderen(!) vroeger leefden. De molens op de andere polders zijn niet allemaal hetzelfde, daarom is het erg leuk om de route helemaal af te leggen.

Rondvaart

Het is ook mogelijk om Kinderdijk te bereiken per waterbus, deze vaart alleen in de zomer. Erg leuk om te doen en meer van de omgeving te zien.
Daarnaast is het ook mogelijk bij Kinderdijk diverse rondvaarten te boeken. Op deze manier krijg je een ander uitzicht op de molens. Het ticket voor de rondvaart kun je ter plaatse kopen, of online reserveren. Als je tickets koopt voor het bezichtigen van de museummolens, dan zit je rondvaart ticket er automatisch bij inbegrepen.

Schaatsen

Mits het ijs het toe laat kun je erg leuk schaatsen in de winter over diverse polders. De Schaatsmolentochten stichting organiseert, wanneer mogelijk, diverse toertochten. Om mee te mogen schaatsen moet je een startbewijs reserveren bij de vereniging.

Verlichtingsweek

Ongeveer aan het begin van de maand september begint de verlichtingsweek. In deze week kun je, rond zonsondergang, de molens één voor één zien oplichten. Dit levert erg mooie foto’s op en is erg bijzonder om te zien.

Tip

Je kunt tickets, voor musea e.d., beter online kopen. Dit scheelt je weer een paar euro’s.

1dagactie
De nieuwste artikelen