Deals

Veel te beleven op de Waddeneilanden

Op zoek naar een vakantie in Nederland dit jaar? Ga waddenhoppen en ontdek op een unieke manier alle eilanden in een keer. Elk eiland heeft wel wat nieuws te bieden. Benieuwd wat? Lees dan snel verder.

Texel – zeehondenopvang Ecomare

Bij Ecomare kun je zeehonden van super dichtbij bekijken. Hier vangen ze namelijk zieke, verzwakte en gewonde zeehonden op die het niet redden in de zee. Ze worden dagelijks verzorgt en als ze weer gezond zijn worden ze weer losgelaten. Behalve zeehonden zijn er zijn ook nog veel andere dieren in Ecomare. Denk eens aan bruinvissen, een zeeaquarium en verschillende vogel soorten. Ook deze dieren worden hier verzorgd tot ze veilig terug de natuur in kunnen.

Vlieland, de Vliehors Expres

Reis met de Vliehors Expres over “de Sahara van het Noorden”, een zandvlakte van maar liefst 20 vierkante meter. Tijdens de tocht rijd je naar de punt van Vlierhors waar vaak zeehonden te spotten zijn én stop je bij het Juttersmuseum. In dit museum is alles te bekijken dat ooit op het strand is aangespoeld.

Terschelling – raften op zee

Wie zegt dat raften alleen op wild water rivieren kan, het kan namelijk gewoon op de Noordzee bij Terschelling, op een speciaal ontwikkelde raft. Je kunt met 6 tot 8 man de zee optrekken tijdens dit avontuurlijke uitje. Na een korte intro met uitleg gaat de instructeur mee het water op. Met een beetje geluk zwemmen er zelfs zeehonden langs de raft mee!

Ameland – de vuurtoren van Hollum beklimmen

De vuurtoren van Hollum staat al op Ameland sinds 1880 toen deze in opdracht van Koning Willem || gebouwd werd. Lange tijd is deze in gebruik geweest om boten en schepen te waarschuwen door een vuurtorenwachter. Nu kunnen toeristen een kijkje in de toren nemen. Het is wel even een klim om boven te komen maar dit is het zeker waard.

Schiermonnikoog – wadlopen

Schiermonnikoog is het op een na kleinste Waddeneiland en daarom ideaal om met de voet te verkennen. Ga hier lekker wadlopen en van de natuur genieten. Onderweg kun je een kijkje nemen bij verschillende oude vuurtorens en de Bunker Wasserman. Behalve dat deze historische bunker een belangrijke functie in de tweede wereldoorlog had, is het uitzicht vanaf de bunker ook erg mooi.

 

1dagactie
De nieuwste artikelen