Deals

Bollenvelden

De bloemenvelden zijn erg populair, met name Keukenhof Bloemenpark en Bloemencorso Bollenstreek. Een bezoek aan de bloemenvelden is dan ook erg leuk en kleurrijk wat mooie foto’s oplevert. Tijdens de bloeiperiode zijn rondom de bloemenvelden leuke evenementen en attracties.

Keukenhof Bloemenpark

Het keukenhof biedt verscheidene uitzichtpunten op de bollenvelden. Vanuit Keukenhof loopt een boottocht langs de bollenvelden, hier moet je wel extra voor betalen. Tevens kun je een fiets huren om zelf op pad te gaan en te genieten van de omgeving. Daarnaast kun je ook een 15 kilometer lange wandeling maken met uitzicht op de lekker ruikende bloementuinen en bloemenkassen. Tijdens de wandeling zul je unieke bloemenshows, vijvers en verschillende paviljoens met restaurant en terrassen tegenkomen. De bloemenshows veranderen wekelijks in iets nieuws. Tijdens weekenden en vakanties worden ook nog eens extra evenementen georganiseerd.

Bloemencorso Bollenstreek

Elk jaar in de maand april is een optocht van Noordwijk naar Haarlem. In de optocht rijden wagens die zijn versierd met de indrukwekkendste kunstwerken gemaakt van bloemen. Op het einde van de tocht kun je de wagens bezichtigen op de Grote Markt in Haarlem.

Bollenboot

Een erg leuke activiteit is het varen met de Bollenboot. Deze boot vaart ruim een uur, twee keer per dag en laat jou de Bollenstreek en de omgeving zien. Het is ook mogelijk om een boot af te huren voor familie, vrienden of collega’s. Tevens kun je kiezen om een hapje en een drankje te doen, te ontspannen met koffie en gebak, gezellig te lunchen, te borrelen of een borrelmand te bestellen. Dit kun je in hun restaurant nuttigen of mee nemen op de rondvaart.

Tip

Als er een hek of bordje voor het bloemenveld staat met een verbod om de velden te betreden. Accepteer dit dan en ga niet door het veld lopen anders loop je het risico een boete te krijgen.

Wanneer je wel door de velden mag lopen, kijk dan goed uit waar je loopt. Ga niet rennen of liggen tussen de bloemen, het is namelijk erg zonde om de bloemen stuk te maken.

Ga ook zeker niet de bloemen plukken. Er zijn (meestal) aparte velden waar bezoekers bloemen mogen plukken.

1dagactie
De nieuwste artikelen